Minden, ami huminsav, fulvosav és himatomelánsav
2011. 09-28

OMÉK nagydíj 2011

OMÉK 2011. Vasárnap, 19-órakor zárta kapuit az idei OMÉK.

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást (OMÉK). Öt nap alatt mintegy 90 ezren látogattak ki az OMÉK-ra, ahol több mint 500 kiállító mutatta be termékét. A látogatók megnézhettek mintegy ezer őshonos magyar állatot, számos mezőgépipari újdonságot, szakmai előadásokat hallgathattak meg  a tejtermeléstől a sertéstenyésztés szakmai kérdésein át a halászatig.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK 2011) idei programja az állatbemutatóktól a különböző élelmiszeripari vállalkozások kínálatán át a szakmai fórumokig azt mutatta, hogy a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar a minőségi termelés, a mind nagyobb hozzáadott érték irányába mozdult el.

Világkiállítások színvonalához hasonlította, és a mezőgazdaság ünnepének nevezte az OMÉK-ot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. „A szövetségkötések idejét éljük. Szövetséget köt egymással a város és a vidék, összefognak a helyi termelők és a helybéli vásárlók” – jelentette ki Fazekas Sándor, a 75. OMÉK-on. A 75. - jubileumi - Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) ötnapos rendezvényét értékelve vidékfejlesztési tárca vezetője felidézte Orbán Viktor miniszterelnöknek a megnyitón elhangzott megállapítását, miszerint: " Magyarország agrárország". Az MNVH adatai szerint, az áruforgalom és a kiállításon köttetett üzletek összértéke meghaladja az 1 milliárd forintot. A miniszter szerint ezt alátámasztja a nagy érdeklődés az OMÉK iránt, amely mind a vidéken élők, mind pedig a városlakók részéről megnyilvánult.

Az expon díjazták az év legsikeresebb termékeit, kutatóit, vállalatait is. Így érhette Dr. Csicsor Jánost is az a hatalmas megtiszteltetés, hogy személyesen Orbán Viktor miniszterelnök úrtól vehete át, az OMÉK nagydíjat. A díjat a Vitapol nevű termék megalkotásáért és termék sikeressé tételéért kapta.

Forrás: interatzrt.hu