Minden, ami huminsav, fulvosav és himatomelánsav
2019. 07-04

Prágában jártunk!

2019. júnis 17-20.-a között részt vettünk a világ egyik legnagyobb probiotikumokkal, és a mikorbiommal (bélflóra) foglalkozó nemzetközi konferenciáján Prágában. A hasznos bélflóra és a probiotikumok kutatása az utóbbi években látványosan felgyorsult és egy új tudomány-terület kezd kibontakozni ebből.

 Cégünk is hamarosan megjelenik egy probiotikus készítménnyel (MIKROBIOM-11), melyet a világ egyik legnagyobb tapasztalatokkal bíró cégével közösen fejlesztettünk ki. (NewBellus Taiwan).

Jó érzés volt látni, hogy a konferencián már külön szekció foglalkozott az ún. bél-agy tengely kérdéseivel. Mint tudjuk, tudományosan is bizonyítottá vált, hogy a bélrendszerünkben élő baktériumok külön agyrendszerrel rendelkeznek, ami folyamatos kommunikációban áll az emberi aggyal. Ennek a következményeiről és az emberre való hatásairól még csak kezdetleges elképzeléseink vannak (Testi-lelki-érzelmi kölcsönhatások).

Cégünk a közeljövőben több termékkel is szeretne megjelenni a piacon a fermentált élelmiszerek kategóriájában. Az ezzel kapcsolatos piackutató munkát és piackutatást már régóta elkezdtük. Ennek egyik fontos mondanivalója, hogy megpróbáljuk összehangolni őseink már majdnem elveszett fermentált élelmiszerekkel kapcsolatos tudását és a mai kor elvárásait. Örömmel tapasztaltuk, hogy ennek jelentőségét Japánban már régen felismerték, és amint azt az egyik Japán résztvevőtől megtudtuk, állami segítséggel elkészítették a „Japán fermentációs turista térképe” című kiadványt. Ennek a kiadványnak a szerkesztője azóta járt Budapesten is és nagy sikerű előadást, bemutatót és kóstolót tartott az ősi Japán fermentált ételekből. Mi is ezt az utat szeretnénk követni, és szeretnénk feléleszteni ezt a múltból a jövőbe mutató tudást.

Ogura Hiraku a világ legismertebb, egyben egyetlen fermentáció dizájnerének előadásáról a Forbes magazin is írt cikket, melyet itt olvashatnak el.